Menu

Hardlopen in 2016. Doelen stellen.

28 december 2015 - Hardlopen - Wandelen

Het einde van het jaar is daar. De dagen tussen kerst en oud en nieuw zijn de dagen van de lijstjes, overzichten en reflecties van het bijna voorbije jaar. De jaaroverzichten vliegen ons om de oren. Ook voor mij even tijd om terug te kijken op mijn hardloopjaar.

Één woord schiet me dan gelijk te binnen: teleurstellend

Eind vorig jaar had ik mezelf een mooi doel gesteld en Nike Running Nederland ondersteunde dit door middel van onderstaande foto.

2015 Nike

Met een trainingsschema en bomvol motivatie begon ik aan mijn voorbereiding voor mijn 1e marathon. Rotterdam was mijn doel. Al vrij snel werd ik geplaagd door kleine fysieke ongemakken aan knie en bovenbeen. Niets ernstigs maar wel dusdanig dat met name de trainingen boven de 22-24 km een kwelling werden. Dit resulteerde in een streep door mijn plannen. Dan maar de focus verleggen en kijken of ik na een herstelperiode in Eindhoven alsnog die 42.195 meter kon gaan afleggen. Helaas bleek de voorbereiding hierop slechts een herhaling van zetten en moest ik ook nu mijn voorbereiding staken. Daarom ook besloten om het doel van de marathon voorlopig maar even in de ijskast te zetten. Het plezier in hardlopen was vanwege bovenstaande af en toe ook ver te zoeken. Dit resulteert in 2015 in een eindstand qua kilometers die ongeveer de helft is van de eindstand van 2014.

Was het dan allemaal kommer en kwel? Nee, natuurlijk niet. Vele malen mocht ik genieten van de opkomende zon in de (vroege)ochtend en het enthousiaste publiek bij de evenementen waar ik aan meedeed. Genoeg om door te blijven gaan en het plezier in lopen weer terug te vinden. Gek genoeg kwam ik er ook achter dat ik op hardloopgebied dit jaar de meeste voldoening kreeg uit mijn inspanning voor de Omloop van Empel. In 2015 organiseerden we dit kleinschalige evenement voor de 1e keer in ons dorp. Inmiddels zijn we al druk bezig met de voorbereidingen voor editie 2.

En dan nu het vizier op 2016. Omdat ik heb gemerkt dat ik lopen met een bepaald doel extra motiverend vind heb ik mezelf voor 2016 een nieuw hardloopdoel gesteld. De 2014 km in 2014 waren me goed bevallen dus wordt het een doel van dergelijke aard. 2016 km in 2016 zou het kunnen worden, maar de lat mag wel iets hoger. Daarom wordt mijn hardloopdoel voor 2016 om 2222 km te lopen. Het excelbestand om mijn vorderingen bij te houden is gereed en ook nu zal ik maandelijks verslag uitbrengen via mijn blog. Ik ben er klaar voor!

Rest mij om jullie alvast een fijne jaarwisseling en een sportief en gezond 2016 te wensen.

OvE Feestdagen

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>