Menu

Een andere koers?!

12 september 2015 - Hardlopen - Wandelen

Zowel met bloggen als met lopen gaat het de laatste maanden wat minder frequent. Het schema van Rotterdam werd ruw onderbroken vanwege een knie die niet coöperatief was. Lijfsbehoud dwong me om af te zien van vervolging van mijn schema en dus ook mijn deelname aan de marathon van Rotterdam. Geen ramp, maar wel jammer. Het lopen gaat sindsdien niet meer zo lekker als voorheen. Maar nog steeds geniet ik van mijn hardlooprondjes.

Nadat mijn plannen voor Rotterdam in het water vielen mijn bakens verlegd en “koers gezet” richting Eindhoven. Ook nu word ik tijdens mijn voorbereiding geconfronteerd met een knie die andere plannen heeft. Daarom besloten om te proberen mijn inschrijving voor de hele marathon om te zetten in die voor de halve marathon. Het is te leuk lopen in Eindhoven om helemaal niet deel te nemen.

Omdat ik toch wel een keer die magische afstand van 42.195 meter hardlopend wil voltooien, heb ik informatie ingewonnen wat ik zou kunnen doen. Diverse mensen hebben mij het advies gegeven om te werken aan versterking van de beenspieren. Legio oefeningen zijn daarvoor beschikbaar. Een tweede veelgehoord advies was “ga toch fietsen…”. Ik heb in het verleden wel eens wat overenthousiast een sportieve fiets gekocht die het midden hield tussen een mountainbike en een racefiets. Meer dan 400 km heb ik daarmee niet gereden en kan niet zeggen dat ik echt vrolijk werd van die rondjes door de polder. Achteraf denk ik dat ik gewoon te slecht voorbereid op dat ding gesprongen ben en beter eerst had kunnen nadenken over de fiets die ik kocht…….

Het fietsadvies dat ik kreeg heeft me wel aan het denken gezet. Via de diverse app’s die ik gebruik met hardlopen zie ik veel lopers die hun hardlooprondjes regelmatig afwisselen met een flinke tocht op de racefiets. Ook heb ik in diverse blog’s de ervaringen gelezen van lopende fietsers en fietsende lopers. Allen zijn ze erg te spreken over deze combinatie. De eerste stap ga ik nu maken, oriënteren voor de aanschaf van de juiste racefiets. Alle tips zijn welkom dus schroom niet te reageren. Wie weet komen jullie me dan vanaf komend voorjaar niet alleen tegen met mijn hardloopschoenen aan, maar op onderstaand “apparaat”………………

Racefiets

2 thoughts on “Een andere koers?!

Gert Kracht

Zelf wissel ik het lopen af met zwemmen (met en zonder vinnen). De vinnen versterken de spieren echt. Het is zwaar werken in het water als je er een uurtje mee heen en weer peddelt.

De racefiets is ook een hele mooie afwisseling. Vooral als het weer een beetje fris is kun je daar perfect je beenspieren mee trainen. Wel goed opletten voor ander verkeer, uiteraard.

Als vierde variant heb ik recent een Adidas setje voor touwtje springen gekocht. Ben daar wel voorzichtig mee vanwege mijn achilles pees rechter been.

Reply
    stefanedwards

    Gert,

    Dank voor jouw reactie. Zwemmen lijkt me ook leuk om te doen. Maar helaas sluiten de openingstijden van de zwembaden hier in de buurt niet goed aan op mijn eigen agenda. Dus fietsen zou voor mij ook een mooie aanvulling zijn omdat ik kan gaan wanneer het me uitkomt. Touwtje springen is ook een goede tip.

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>