Menu

Filmavondje

8 november 2014 - Algemeen

Lang geleden toen ik zelf rond de 8 à 10 jaar was, was de vrijdagavond altijd een soort van feestje. Na het eten douchen en dan met een verse pyjama en nog natte haren op de bank tv kijken. Geen idee meer wat ik destijds keek, maar het feit dat ik één uur langer op mocht blijven dan op de andere dagen was al reden genoeg om er enorm van te kunnen genieten. Daarbij ook nog eens het feit dat ik een koffiefilter gevuld met chips kreeg en een beker frisdrank en mijn avond kon niet meer stuk. Het zijn nu nog slechts vage herinneringen, maar wel fijne herinneringen.

Die herinneringen komen nu weer steeds vaker boven, want ook nu is de vrijdagavond weer een feestje. Maar dan voornamelijk voor onze dochter. Vrijdagavond wil ze voortaan een “filmavondje”. Met haar haren nog nat van de douche en in een verse pyjama zoekt ze een comfortabele plaats op de bank om samen met ons een film te kijken. Terwijl ze nog een snoepje in haar mond stopt reikt ze de afstandbediening van Apple tv aan met de woorden “hier, zoek jij op Netflix maar een leuke film uit”. Lekker lui onderuitgezakt kijken we dan met zijn drieën een kinderfilm en we genieten hier alle drie geheel op onze eigen manier van. En ook al heb ik Despicable Me, Frozen, Kikkerdril en Rapunzel inmiddels al tig keer gezien de vrijdagavond is weer helemaal het feest zoals het vroeger ook altijd was…….

IMG_0504

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>