Menu

2014km in 2014 (Oktober)

2 november 2014 - Hardlopen - Wandelen

Na de medische perikelen van september stond oktober voornamelijk in het teken van verdere onderzoeken en herstel. Weer terugkomen in mijn oude looppatroon was wat ik wilde. Het begin van de maand moest ik nog rustig aan doen en heb toen ook het lopen even gelaten voor wat het was. Wel was ik erg blij dat ik toch kon meedoen aan de halve marathon in Eindhoven. Dat was echt een feest.

Voor wat betreft het medische herstel lijkt het er op dat ik de rest van mijn leven vastzit aan één maal per dag een pilletje slikken tegen de hoge bloeddruk. Dat is prima te doen. Omdat uit de eerste onderzoeksresultaten bleek dat ik al langer last had van hoge bloeddruk is er een hartecho gemaakt. Deze hartecho is gemaakt om te bepalen of dat de hoge bloeddruk geen schade heeft veroorzaakt aan mijn hart. Inmiddels heb ik de hartecho besproken met de cardioloog. De cardioloog had goed nieuws voor mij. Ondanks het feit dat ik al langere tijd een hoge bloeddruk had is er geen verdere en blijvende schade gevonden aan mijn hart. Als ik netjes mijn medicijnen blijf slikken en mijn bloeddruk van tijd tot tijd blijf monitoren is er niets aan de hand. Een flinke opluchting.

Dat nieuws was meteen het teken om weer zo snel  mogelijk in mijn oude looppatroon terug te komen. Mijn voorsprong op mijn schema was bijna verdwenen en ik wilde mijn doel niet uit het oog verliezen. Nu dit medische hobbeltje was genomen kon ik weer gewoon 3 à 4 keer peer week gaan lopen.

Uiteindelijk heb ik in de maand oktober 113,80km gelopen. Waarmee mijn tussenstand op 1709 gelopen kilometers komt voor dit jaar. Ik heb nog 305km te gaan totdat mijn doel bereikt is. Nog steeds haalbaar……

En om de motivatie op peil te houden heb ik mezelf ingeschreven voor de marathon van Rotterdam……….

oktober 2014

4 thoughts on “2014km in 2014 (Oktober)

René

ha Stefan,

Even pas op de plaats om weer met grote stappen de wereld van hardlopen te betreden. Je blog was ik even uit het oog verloren.

Succes in Rotterdam en het behalen van je doelstelling. Ik volg je voortgang met belangstelling op Facebook. Go man!

Reply
Henk-Jan

Mooi Stefan dat de gezondheid weer gewonnen heeft. die 305 km wordt nog een flinke kluif. misschien een #runeverydayindecember challenge volgen ;)

Reply
    stefanedwards

    Ja Henk-Jan die 305 wordt nog een beste kluif. Dus als het nodig is doe ik wel mee aan een #runeverydayindecember challenge. Maar die hoop ik eigenlijk niet nodig te hebben. ;-)

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>