Menu

Het werkt! – (update 14-01-2013)

14 januari 2013 - Afvallen, Hardlopen - Wandelen

Ik had het jullie al aangekondigd, het werkt! De combinatie van meer bewegen, sporten en een gezonder eetpatroon werpt nu de eerste vruchten af. Het begon met de Fuelband. Deze maakte mij bewust van mijn beweegpatroon. Eigenlijk meer het gebrek aan beweging. In de afgelopen ca. 200 dagen dat ik dat ding gebruik ben ik meer en vooral bewuster gaan bewegen. Dus nu echt wat vaker lopend naar de supermarkt in plaats van lui met de auto en naar de 3e etage loop ik nu in plaats van dat ik de lift gebruik.

Omdat ik qua beweging meer wilde, ook weer begonnen met hardlopen. Weer helemaal vanaf nul begonnen. Ik ben nu in de 2e week van een intervaltraining van 8 weken. Na deze 8 weken moet ik in staat zijn om 15 minuten onafgebroken hard te lopen. Voor velen stelt dat niet veel voor, maar voor mij nog een lange weg te gaan. Na die 8 weken het doel langzaam verleggen naar 5 en vervolgens 10km. Uiteraard zal ook het hardlopen ook makkelijker gaan naarmate ik meer kilo’s kwijtraak.

Na één week gezonder, doordachter en vooral uitgebalanceerder eten volgens de EGA methode was vandaag het eerste weegmoment. Iedere week op maandagavond moet er gewogen worden. Ik ging uit van 1,5 kilo en hoopte op 2,0 kilo. Mijn verwachtingen werden overtroffen. De eerste week resulteerde in 2,5 kilo gewichtsverlies. Kijk, dat geeft de burger moed! Ik weet ook wel dat de eerste 2 à 3 weken het makkelijkst zijn maar het is altijd fijn om te merken dat het net iets beter gaat dan dat je zelf hoopt. Nu volhouden en op naar de eerste 10 kilo gewichtsverlies. Dat wil ik op 17 maart 2013 bereikt hebben (na 10 weken) Daarna nog geen tijdsdoel gesteld, maar uiteindelijk wil ik totaal 23,7 kilo afvallen. Dus nog 21,2 kilo te gaan……

One thought on “Het werkt! – (update 14-01-2013)

  • Pingback: Het werkt! – (update 01-04-2013) « Stefan Edwards

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>