Menu

Fuel, nu wel!!

9 augustus 2012 - Afvallen, Hardlopen - Wandelen, Hifi / computers / gadgets

Eerder heb ik al melding gemaakt van doel 1 en doel 2. Inmiddels kan ik concluderen dat ik met beide doelen geweldig door het ijs ben gezakt. (al weeg ik wel ca. 8 kilo minder dan destijds…….) Uiteraard zat me dat niet lekker en bleef ik van mening dat ik met beide doelen wel iets moest doen.

Dus ik heb mijn hardloopschoenen weer onder het stof vandaan gehaald en de runkeeper app weer aangezwengeld. Mijn eerste rondje hardlopen is weer een feit. En die ronde voelde, ondanks de spierpijn daarna, erg fijn. Om te zorgen dat ik nu niet weer afhaak heb ik mezelf een realistischer doel gesteld. Runkeeper bewaakt mijn doelstelling en informeert mij over de vorderingen die ik al dan niet maak. Een geruststellende gedachte. Als ik mijn hardloopdoel gehaald heb kan ik mezelf weer een nieuwe hardloopdoel voornemen. Zo zullen mijn grenzen steeds met kleine stappen verlegd worden en blijft de motivatie ook bewaard.

Mijn doelstelling betreffende mijn gewicht zal ik minder nadrukkelijk monitoren voor mezelf. Ik ga er eigenlijk een beetje vanuit dat als ik meer beweeg ik ook wel minder ga wegen…….

Naast het basketballen en het hardlopen wil ik ook tijdens minder actieve periodes  voldoende blijven bewegen. Eigenlijk heb ik geen idee of ik überhaupt wel voldoende beweging heb. Omdat te meten zijn er uiteraard allerlei middeltjes beschikbaar zoals stappentellers en dergelijke. Maar sinds een tijdje is in Nederland ook eindelijk een mooier, en leuker, hulpmiddel beschikbaar. Ik heb zodra het kon mijn slag geslagen en via de website van Nike mijn Nike+Fuelband besteld. Nu ben ik sinds drie weken in bezit van een zwarte armband die, bijna, iedere beweging die ik maak registreert. De armband synchroniseert de data met een app en een profiel op de Nike+ website. Zowel op de app, de website als op de Fuelband kan ik bijhouden wat de stand van zaken is. Op deze manier heb ik zicht op mijn bewegingspatroon en blijf ik gestimuleerd en gemotiveerd om voldoende te bewegen. Dus nu wordt iedere beweging geregistreerd en omgezet in punten genaamd NikeFuel. Via de website kan ik ook zien wat mijn leeftijdsgenoten gemiddeld aan NikeFuel verzamelen.

Gemiddeld haalt mijn leeftijdscategorie 2.100 NikeFuel per dag. Ik wilde rustig beginnen en mijn eerste goal was 2.000 NikeFuel. Na een paar dagen mijn doel verhoogd naar 2.500 toen 2.800 en nu 3.000 NikeFuel.  Ik kan wel concluderen dat het werkt. Ik ben ambitieus genoeg om ieder dag mijn goal te halen en heb daar ook echt iets voor over. Daarom gebruik ik nu toch wat vaker de trap in plaats van de lift en wandel ik naar de supermarkt in plaats van dat ik de auto daarvoor gebruik. Het gaat zelfs zo ver dat ik laatst de was ben gaan vouwen omdat ik mijn goal dreigde te missen…

Jullie snappen wel dat ik overtuigd ben van het nut van mijn NikeFuel band…… en het is natuurlijk ook gewoon weer een leuke gadget.

(het typen van deze blog leverde mij overigens 3 NikeFuel op….)

 

 

 

 

 

One thought on “Fuel, nu wel!!

  • Pingback: Balans opmaken « Stefan Edwards

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>