Menu

Kwaliteit heeft zijn prijs

31 januari 2011 - Grondwerk en Bodemsaneringen, Sloopwerk en Asbestsanering

Dagelijks kom ik ze tegen. De mooie verhalen van opdrachtgevers die met droge ogen durven te beweren dat ze kiezen voor kwaliteit boven prijs, terwijl ik weet dat hun focus maar bij één ding ligt, de prijs. Is er dan iets mis om te focussen op de prijs bij ons soort werkzaamheden? Nou nee, maar ben daar dan eerlijk in! Het eindresultaat van de meeste van onze projecten heeft relatief weinig te leiden onder een uitvoering waarbij de kwaliteit eventueel tekort schiet.

Vaak stel ik dan de vraag hoe zij kwaliteit terugzien bij de uitvoering van asbestsaneringen, sloop- of grondwerkzaamheden. Veel verder dan halen van planning en nakomen van afspraken komen zij niet.

Waarom maken we ons dan zo “druk” om die kwaliteit. Nou da’s eenvoudig. Het leveren van kwaliteit gaat verder dan het halen van een planning en nakomen van afspraken. Zeker in de uitvoeringsfase zijn deze twee essentieel. Kwaliteit is ook een manier om ons te onderscheiden van de “mindere goden” uit onze branche. Ik denk dat wij als sloopaannemer en asbestsaneringsbedrijf kwaliteit ook kunnen leveren op andere vlakken dan alleen het uitvoeringsaspect van een project. Het adequaat, veilig en conform gemaakte afspraken uitvoeren van werkzaamheden tijdens de uitvoeringsfase zijn namelijk “normal practice”

Juist door ondersteuning op andere vlakken kunnen wij onze opdrachtgever ontzorgen en het gevoel en de beleving van kwaliteit verbeteren. Hierbij denk ik aan de volgende zaken;

Uiteraard is bovenstaande opsomming verre van volledig, maar het geeft al een aardige indruk van hoe een asbestsanerings- en sloopbedrijf kan zorgen voor net dat beetje “extra” om zich te onderscheiden in de markt.

Moeten we dan nee zeggen tegen opdrachtgevers die alleen voor de laagste prijs willen gaan? Nee, natuurlijk niet, het moet een uitdaging worden om deze opdrachtgever te proberen te overtuigen dat het misschien niet de verstandigste optie is om alleen maar voor de prijs te kiezen. En de beste manier om ze daarvan te overtuigen is om altijd het kwaliteitsaspect van ons werk sterk te profileren en ze te laten zien dat investeren in kwaliteit voor hen ook lonend is.

Dus mijn oproep aan opdrachtgevers: Durf te investeren in kwaliteit en ben eerlijk als het alleen om prijs gaat.

Mijn vraag aan jullie: Hoe kan een asbestsanerings- en sloopbedrijf de kwaliteit verbeteren en wat verwachten jullie van ons soort bedrijven?

2 thoughts on “Kwaliteit heeft zijn prijs

Bas Krommenhoek

Ik denk dat de prijs/kwaliteit verhouding per doelgroep verschilt. Ik denk dat een grote MKB onderneming meer kijkt naar kwaliteit, certificaten en referenties. Een wat kleinere onderneming zal meer prijs stellen op de laagste prijs en neemt het niet zo nauw met de wetten en regels. Ik persoonlijk zou willen zien dat jullie minimaal VCA zouden hebben, zodat ik weet dat er veilig gewerkt wordt op mijn terrein waarbij het risico tot ongelukken zo beperkt mogelijk blijft.
Ik hoop dat je er wat mee kunt.

Gr,
Bas Krommenhoek

Reply
stefanedwards72

Bas,

Dank voor je reactie. Iedere reactie is welkom en levert ons stof tot nadenken en verbetering van onze dienstverlening.

Met vriendelijke groet,

Stefan Edwards

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>